Over mij

Beroep

Van beroep was ik leraar (ik ben nu met pré-pensioen) aan een middelbare school te Venlo. Ik doceerde het vak muziek. Naast het lesgeven en uitvoering van andere taken, gaf ik ook nog leiding aan het orkest van onze school bestaande uit (oud-)leerlingen en personeelsleden. Vermeldenswaardig is dat mijn miniatuurkermis hier de laatste keer is tentoongesteld. Dat was begin negentiger jaren…

Andere hobby’s

In mijn vrije tijd speel ik nog basgitaar en daarnaast nog trompet in een funkband (Colney-Hatch).

Modelbouw

Al sinds mijn zestiende levensjaar ben ik bezig met het bouwen van kermismodellen. Mijn vader ging mij voor; hij bouwde in de vijftiger jaren een reuzenrad de ‘KARIMATA’. Het opknappen van deze attractie betekende voor mij het begin van een geweldige (maar tijdrovende) hobby: het nabouwen van kermis-attracties.

Kermissen

Ik bezoek met enige regelmaat kermissen voornamelijk in Duitsland (Düsseldorf, Herne, Soest, Bocholt, Geldern, Viersen etc.). En natuurlijk staat de modelbouwbeurs in Dortmund (Intermodellbau) ook geregeld op het programma. Als er een modelbouwtentoonstelling in de buurt gehouden wordt dan wil ik daar ook nog wel eens naar toe gaan. Helaas zijn de tentoonstellingen waar kermisattracties getoond worden dun gezaaid en een en ander moet ook nog eens in mijn agenda passen. Maar ik probeer elk jaar wel ergens te gaan kijken om te zien hoe anderen het doen. Daarnaast ben ik nog actief (vooral als ik ook daadwerkelijk aan het bouwen ben) op het modelbouwforum van Kermisclub.nl onder de naam ‘RoelP’.