Skyliner

‘Sky Liner’ is een naam die ik zelf bedacht heb want in het echt heet deze attractie ‘Paratrooper’. Ik wilde een verband leggen tussen de achterwand, waar de skyline van New York (inclusief de Twintowers) op te zien is, en de attractie zelf. Vandaar de naamswijziging.

De ribben zijn gemaakt van inspuitleiding voor carburateurs. Op de ribben zitten U-profielen met daarin 3mm Led’s. De dakjes zijn Hema-onderzetters van kunststof. De omhooggaande beweging komt tot stand middels een schroefas die aangedreven wordt door een motor die ik uit een afgedankte copieermachine heb gesloopt. Er is sprake van een middenbouwwagen waar ik nog steeds een truck bij moet maken. In de achterwand zijn talloze lampjes verwerkt die aangestuurd worden door een rolrelais afkomstig uit een gokkast zoals die vroeger in elk Duits café aan de muur hingen. Lekker nostalgisch dus… Ook nu weer wordt het ritverloop door de computer uitgevoerd, volautomatisch dus. Het opbouwen van de ‘Sky Liner’ kost enorm veel tijd (tel maar zeker op ’n uur of drie) omdat elke rib met vier 2mm schroefjes moet worden vastgezet. En dat 16 keer!

Helaas ben ik de laatste keer dat hij opgebouwd stond vergeten om er foto’s van te maken. De foto’s hierboven zijn al tamelijk oud. Ik heb slechts één filmpje van deze attractie en dat kun je hier onder bekijken.